PSK plánuje zriadiť detašované pracoviská v Poprade a Humennom

15.01.2010 Prešov

Úrad Prešovského samosprávneho kraja (PSK) plánuje v priebehu prvého štvrťroka 2010 zriadiť detašované pracoviská v Poprade a Humennom.
TASR o tom dnes informovala hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková. Dodala, že by malo ísť o akési miesta prvého kontaktu, kde budú pôsobiť približne dvaja zamestnanci.
Pracovisko v Poprade sa bude nachádzať v priestoroch tamojšieho mestského úradu a o umiestnení administratívnych priestorov regionálnej samosprávy v Humennom sa ešte rokuje.
\"Obyvatelia kraja, ale i predstavitelia inštitúcií, ktorí budú chcieť vybaviť záležitosti spadajúce do kompetencií PSK, sa tu napríklad dozvedia o potrebnom postupe a na ktorý odbor sa majú obrátiť. Rovnako tu budú k dispozícii aj tlačivá a formuláre. Prirodzene, že konkrétnu vec potom musia doriešiť na príslušnom odbore v Prešove, \" vysvetlila Fitzeková.
PSK bude mať po prvý raz od začiatku svojej existencie dvoch podpredsedov. O tom, kto bude vykonávať túto funkciu, rozhodne zastupiteľstvo VÚC na základe návrhu predsedu PSK, na svojom prvom riadnom zasadnutí, ktoré sa uskutoční 19. januára.
„Čakajú nás štandardné úvodné záležitosti, aby sme sfunkčnili krajský parlament. Predovšetkým musíme zriadiť a personálne obsadiť odborné komisie a zvoliť podpredsedov. Vytvoria sa aj poslanecké kluby, “ povedal o programe zasadnutia predseda PSK Peter Chudík.
V zastupiteľstve by malo v tomto funkčnom období pracovať 11 komisií, teda o jednu menej ako tomu bolo v predchádzajúcom období. Okrem poslancov bude v komisiách pôsobiť aj 47 ďalších odborníkov z rôznych oblastí.
Na prvom zasadnutí poslanci zvolia členov do výborov pre otázky zamestnanosti a pripravuje sa aj vznik Inovačného partnerského centra, ktorého zakladateľom bude združenie právnických osôb zložené z troch subjektov: PSK, Prešovskej univerzity a Agentúry regionálneho rozvoja PSK. Poslanci budú zároveň rokovať o schválení žiadosti o nenávratný finančný príspevok z Regionálneho operačného programu na 3. etapu stabilizácie zosuvov ciest a 2. etapu rekonštrukcie mostov.
 

Vyberte región